Web Analytics Made Easy - Statcounter

از ارزش‌ها و وعده‌های دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه شهرسازی، مقابله با تراکم فروشی، تغییر کاربری غیرمجاز و ساخت و ساز بدون نظارت و ضوابط فنی بوده است. در این راستا سعی شد تا علی رغم فشارهای متعدد در حوزه برج سازی، زمین خواری و تخریب باغات مقابله شود . از نمونه های این مقابله و مقاومت، پروژه هتل پدیده شاندیز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اسکان نيوز، شرکت ابنیه پدیده شاندیز که یکی از هلدینگ های شرکت توسعه بین‌المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز (شرکت سرمایه‌گذاری کاوشگران سهام سابق) است از شهریور 1388 فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد. از جمله فعالیتهای چالش برانگیز این هلدینگ، پروژه شهر پدیده شاندیز و مجموعه هتل و المان شرکت بوده است.

در خصوص فعالیت‌های این مجموعه از سال 1388 تذکراتی توسط رئیس سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی و معاون شهرسازی و معماری سازمان شهرسازی مشهد به دادستانی مشهد و دادستانی کل کشور و سازمان صدا و سیما در زمینه منع تبلیغات غیر مجاز داده شد. نهایت در دی و بهمن 1392 شورایعالی شهرسازی و معماری به پروژه های مجموعه در شهر شاندیز ورود کرد و دستور توقف آن را تا بررسی های شورای عالی و تهیه ارزیابی زیست محیطی صادر کرد.

اما تخلفات مجموعه پدیده شاندیز فقط به موارد شهری که بنابر گزارش های سازمان امور اراضی وزارت جهاد کشاوزی و شورایعالی شهرسازی و معماری ایران شامل تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغی و ساخت و ساز بدون دریافت مجوز منطبق بر طرح های فرادست(طرح جامع) محدود نبوده است. تخلفات این مجموعه در حیطه نحوه ارائه سهام و دستکاری در قیمت سهام نیز بوده است.

تخلفات شهری و مالی مجموعه پدیده شاندیز موجب شد تا با حکم قوه قضاییه و وزارت دادگستری، دفاتر پدیده در مشهد و چند شهر دیگر پلمب شده ، تبلیغات آن ممنوع گردد و از فروش سهامش جلوگیری شود.

همین وقایع موجب شد تا تجمع ها و اعتراض های سهام داران پدیده به راه افتاد و در کنار اعتراض های مال باختگان موسسات مالی و اعتباری به یکی از بحرانهای اقتصادی و سیاسی کشور بدل شود.

اما این پایان ماجرا نبود. با فشارهای سرمایه گذاران مجموعه پدیده شاندیز، اعتراضات سهام داران و لابی های برخی نمایندگان، موضوع در سطح شورای امنیت کشور مطرح شد و وزیر کشور مامور پیگیری و حل موضوع شد.

سرانجام در سال 1395 پس از دو سال توقف فعالیتهای پدیده، فعالیت‌های آن با پیگیری وزارت کشور مجدد آغاز شد و تبلیغات آن از سر گرفته شد.

آخرین گام در جواز تداوم تخلفات مجموعه پدیده با صدور مجوز شورای عالی شهرسازی و معماری برای هتل 32 طبقه ای پدیده برداشته شد. با اعلام این خبر ، بلافاصله مدیرعامل پدیده از افزایش سرمایه و قیمت سهام مجموعه و رایزنی با سرمایه گذاران برای جذب سرمایه خبر داد و در اولین گام نیز مدیران پدیده در 18 دی ماه با قاضی پور نماینده ارومیه دیدار کردند که به نظر می رسد در راستای لابی های نمایندگان برای آزاد ساری فعالیتهای پدیده باشد. قاضی پور نماینده ای بود که در مجلس پیگیر لغو توقف فعالیت های این مجموعه بود.

با توجه به گزارش ها و مصوبات پیشین شورایعالی شهرسازی و معماری باید پرسید که چه اتفاقی افتاده است که بدون ارائه گزارش جدید و ارزیابی زیست محیطی، مجوز برج هتل پدیده توسط شورایعالی شهرسازی و معماری صادر شده است؟

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۴۰۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین افشاری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در اجلاسیه گروه‌های کشوری معماری و شهرسازی اظهار کرد: احیای الگو‌های سنتی و بازگشت به الگو‌های معماری سنتی و اسلامی و استفاده از آن در طراحی‌های مدرن یکی از ضرورت‌های است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با ابراز خرسندی از حضور مدیران گروه‌های معماری و شهرسازی دانشگاه‌ آزاد اسلامی در دامغان عنوان کرد: دامغان یکی از کهن‌ترین شهر‌های ایران است و کاروانسرا‌ها، قلعه‌ها و تپه‌های قدیمی و برج و بارو، حصار عظیم داخل و خارج شهر دامغان است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان متذکر شد: این شهرستان در حال حاضر دارای بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که ۱۳۰ اثر ملموس و ناملموس در فهرست آثار ملی است و از آثار شاخص این شهرستان می‌توان به تپه تاریخی حصار با قدمت ۷ هزار سال و دارای سه دوره متعدد، مسجد تاریخانه که یکی از مهم‌ترین مساجد بازمانده از قرون اولیه اسلامی در کشور و از نخستین نمونه‌های مساجد است، اشاره کرد که مناره آن یکی از عناصر تشکیل‌دهنده آن است.

افشاری متذکر شد: وجود بنا‌های تاریخی بسیار در دامغان و لزوم احیای ارزش‌های اسلامی در شهر‌های مسلمان که امروزه هویت خاص گذشته را از دست داده‌اند، بیش از قبل احساس می‌شود.

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان تاکید کرد: تمرکز بر آموزش معماری اسلامی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تشویق پژوهش در این زمینه می‌تواند دستاورد‌های شگرفی را ایجاد کند.

وی متذکر شد: توجه به فرهنگ و هنر ایرانی و ادغام فرهنگ و هنر ایرانی در طراحی‌های معماری و شهرسازی با بهره‌گیری از توان علمی اندیشمندان این دو حوزه با استفاده از مصالح بومی و سنتی و به‌کارگیری مصالح ساختمانی سنتی و بومی در ساخت و ساز‌ها موجب ترویج معماری پایدار که هم با محیط زیست سازگار باشد خواهد شد و هم بازتاب‌دهنده میراث فرهنگی ایرانی-اسلامی و توسعه گردشگری می‌شود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، توجه به معماری ایرانی‌ ـ‌ اسلامی در ساخت و ساز‌های شهری را از موضوعات حائز اهمیت برشمرد و تأکید کرد: استفاده از نماد‌ها و عناصر معماری اسلامی در طراحی‌های جدید با برگزاری اینگونه جلسات در دانشکدگان هنر زمینه تحول در معماری را ایجاد کرده و با ارائه راهکار و برنامه به حاکمیت زمینه ایجاد قوانین و مقرراتی که حمایت از معماری ایرانی اسلامی را در برنامه‌ریزی‌های شهری و ملی تضمین کند را مهیا خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح پهنه‌بندی حریم مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید
  • جزئیات فعالیت ۴ کارگروه تخصصی اجلاس سراسری معماری و شهرسازی
  • چالش‌های معماری و شهرسازی ایران
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در شاهرود
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • اراضی ملی در شهرستان طرقبه و شاندیز رفع تصرف شد
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود