Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - نیما شایان: نگاهی به عنوان موسسات مطبوعاتی که بر اساس طرح جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و در صورت تصویب مجلس، امکان واگذاری آنها به بخش خصوصی ایجاد می‌شود، در کنار نام دو بخش ملزم‌شده به اجرای این طرح - دولت و شهرداری تهران - نشان می‌دهد که حداقل دو موسسه مطبوعاتی که در فهرست خصوصی‌سازی قرار گرفته‌اند، از اساس چنین امکانی برایشان از سوی دولت و شهرداری تهران وجود ندارد چراکه رئیس موسسه‌های مطبوعاتی اطلاعات و کیهان بر اساس رویه‌ای که تا کنون وجود داشته است از سوی رهبر کشورمان منصوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی در ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۵۹ طی حکمی حجت‌الاسلام سید محمود دعایی را به سمت سرپرست مؤسسه اطلاعات منصوب کردند. همچنین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب نیز در تاریخ اول دی ماه‌ ۱۳۷۲ طی حکمی حسین‌ شریعتمداری‌ را به‌ سمت‌ نماینده‌ ولی‌فقیه و سرپرست‌ موسسه‌ کیهان‌ منصوب‌ فرمودند.

متن احکام صادر شده از سوی امام و رهبری برای روسای موسسات مطبوعاتی اطلاعات و کیهان به شرح زیر است:

حکم انتصاب سید محمود دعایی به سمت سرپرست مؤسسه اطلاعات

«‏‏بسم الله الرحمن الرحیم

‏‏جناب مستطاب حجت‌الاسلام آقای حاج سید محمود دعایی ـ دامت افاضاته

از آنجا که مطبوعات کشور در ساختن جامعه نقش مؤثری را ایفا می‌نماید، جنابعالی‏‎ ‎‏را به خاطر شایستگی و لیاقتی که در ادارۀ اینگونه امور دارید به سرپرستی روزنامۀ‏‎ ‎‏اطلاعات که مربوط به مستضعفین است منصوب می‌نمایم. و البته متوجه هستید که‏‎ ‎‏مطبوعات باید همیشه در خدمت اسلام عزیز و مردم و کشور باشند و آزادی‌ها در حدود‏‎ ‎‏قوانین مقدس اسلام و قانون اساسی به بهترین وجه تأمین شود. امید است به یاری خدا و‏‎ ‎‏با همکاری کارمندان متعهد، این روزنامه را در راه تحقق بخشیدن به آرمان‌های انقلاب‏‎ ‎‏اسلامی اداره نمایید. از خدای تعالی توفیق همگان را در این راه مسئلت دارم.‏

‏‏به تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۵۹‏

‏‏روح‌الله الموسوی الخمینی‏»

حکم انتصاب نماینده‌ ولی فقیه و سرپرست‌ موسسه‌ کیهان‌

«بسم‌الله‌ الرحمن‌الرحیم‌

جناب‌ آقای‌ حسین‌ شریعتمداری‌ دامت‌ توفیقاته‌

با توجه‌ به‌ استعفای‌ جناب‌ آقای‌ سیدمحمد اصغری‌ و با تقدیر از تلاش‌ پیگیر و دلسوزانه‌ ایشان‌ که‌ از رجال‌ شایسته‌ فرهنگی‌ می‌باشند، جنابعالی‌ را که‌ از شخصیت‌های‌ ارزنده‌ و دارای‌ سوابق‌ و شایستگی‌های‌ کم‌ نظیر فرهنگی‌ و انقلابی‌ و خود وابسته‌ به‌ خانواده‌ معظم‌ شهید می‌باشید، به‌ عنوان‌ نماینده‌ خود و سرپرست‌ مؤسسه‌ کیهان‌ منصوب‌ می‌نمایم‌.

کیهان‌ مؤسسه‌ای‌ عظیم‌ و برخوردار از ظرفیت‌های‌ وسیع‌ است‌، و لازم‌ است‌ که‌ از این‌ سرمایه‌، در راه‌ رشد و اعتلای‌ اندیشه‌ و فرهنگ‌ و آگاهی‌ ملت‌ عزیز ایران‌ به‌ بهترین‌ شیوه‌، بهره‌برداری‌ شود. مطبوعات‌ در ایران‌ اسلامی‌ و انقلابی‌ تکلیفی‌ بزرگ‌ بر دوش‌ دارند که‌ هدایت‌ افکار و تبیین‌ حقایق‌ و دفاع‌ در برابر تهاجم‌ بیگانگان‌، عناصر مهم‌ آن‌ است‌. بی‌تفاوتی‌ در برابر نیازهای‌ فکری‌ ملت‌ ایران‌ و بی‌توجهی‌ به‌ آرمان‌های‌ اسلامی‌ و انقلابی‌ آنان‌ که‌ در برخی‌ از مطبوعات‌ کنونی‌ کشور دیده‌ می‌شود سیئه‌ای‌ است‌ که‌ در قضاوت‌ عمومی‌ مردم‌ ما در حال‌ و آینده‌ و در نهایت‌ در پیشگاه‌ دادگاه‌ الهی‌ در آخرت‌، بخشوده‌ نیست‌. و مقابله‌ و عناد در برابر این‌ آرمان‌ها که‌ آن‌ نیز متأسفانه‌ امروز با سوءاستفاده‌ از آزادی‌هائی‌ که‌ جمهوری‌ اسلامی‌ خود را بدان‌ پایبند دانسته‌ است‌، در تعدادی‌ نشریات‌ وجود دارد گناهی‌ سنگین‌ و فراموش‌ ناشدنی‌ است‌.

کیهان‌ از جمله‌ مطبوعاتی‌ است‌ که‌ بحمدالله‌ در طریق‌ رشد و صلاح‌ پیش‌ رفته‌ و به‌ آن‌ آلودگی‌ها دچار نشده‌ است‌. با این‌ حال‌ انتظار از آن‌ مؤسسه‌ آن‌ است‌ که‌ نقش‌ مثبت‌ خود را هر چه‌ برجسته‌تر و عمیق‌تر سازد و همه‌ نشریات‌ وابسته‌ به‌ خود را به‌ سمت‌ برترین‌ حد ممکن‌ پیش‌ ببرد. در این‌ مأموریت‌ بزرگ‌، هدایت‌ و توفیق‌ و کمک‌ پروردگار را متضرعانه‌ درخواست‌ نمائید و از کمک‌ همکاران‌ شایسته‌ و مشاوران‌ و مجریان‌ متعهد و کارآمد بهره‌ بگیرید. با حسن‌ عمل‌ و صدق‌ گفتار و شجاعت‌ ادبی‌ و به‌ کارگیری‌ زبان‌ استوار فارسی‌ و اتقان‌ مطالب‌ و روح‌ این‌ همه‌، حفظ جهت‌گیری‌ اسلام‌ ناب‌ محمدی‌ صلی‌الله‌علیه‌وآله‌ و اصول‌ انقلاب‌ اسلامی‌، اعتماد مردم‌ را جلب‌ کنید و تلاش‌ خود را در معرض‌ تعداد هر چه‌ بیشتری‌ از اذهان‌ این‌ ملت‌ با استعداد و برجسته‌ و با عظمت‌ بگذارید.

خداوند جنابعالی‌ و همکاران‌ محترم‌تان‌ را مشمول‌ کمک‌ خود و عنایات‌ ویژه‌ حضرت‌ بقیه‌الله‌ الاعظم‌ ارواحنا فداه‌ قرار دهد.

یکم‌ دی ماه‌ یکهزار و سیصدوهفتادو دو مصادف‌ با هشتم‌ رجب‌ ۱۴۱۴
سیدعلی‌ خامنه‌ای»

بنابراین هر چند که دولت در زمینه واگذاری موسسه مطبوعاتی ایران، شهرداری تهران در زمینه واگذاری موسسه مطبوعاتی همشهری و سازمان صدا و سیما در زمینه واگذاری جام جم می‌توانند صاحب تصمیم و عمل باشند؛ اساسا به نظر می‌رسد هیچ کدام از این بخش‌های نظام در صورتی که قانونی هم در مجلس شورای اسلامی تصویب شود و حتی به تایید شورای نگهبان هم برسد، زمینه‌ای برای ورود به مبحث واگذاری موسسات مطبوعاتی اطلاعات و کیهان نخواهند داشت.

علاوه بر این، هر چند دولت، نهادهای عمومی غیردولتی و هر بخشی که در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند موظف به اجرای قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی هستند اما حداقل همین قوانین، شوراهای اسلامی شهر را به عنوان نهاد ناظر بر شهرداری‌ها قرار داده است و چنانچه پیشنهاد یا الزامی برای واگذاری موسسه مطبوعاتی همشهری به بخش خصوصی بخواهد به شهرداری تهران وارد شود، به نظر می‌رسد وجاهت اینکه این پیشنهاد یا الزام از سوی شورای شهر تهران به شهرداری برسد، پذیرفته‌تر باشد.

کما اینکه سید محمود میرلوحی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوال همشهری مبنی بر اینکه آیا شورای شهر تهران الزامی برای واگذاری سهام موسسه همشهری ارائه کرده است، گفت: این موضوع را به عهده شهرداری گذاشته‌ایم تا در این باره تصمیم‌گیری کند.

کد خبر 465693 برچسب‌ها موسسه همشهری مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: موسسه همشهری مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۱۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملایر چشم انتظار دور دوم انتخابات مجلس/ مشارکت چشمگیری در راه است

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - محمدرضا بهرامی‌صفت: اسفند ۱۴۰۲ انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ایران با حضور پرشور مردم انقلابی و ولایی برگزار شد و ۲۵۴ منتخب به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کردند.

اما ۲۲ حوزه انتخابی و ۴۵ کرسی به دور دوم کشیده شد و جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ باید ۹۰ کاندیدا برای این ۴۵ کرسی با یکدیگر به رقابت پردازند تا در نهایت تکلیف ۲۹۰ کرسی پارلمان سبز روشن شود. یکی از این کرسی‌ها در شهرستان ملایر جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه تکلیفش مشخص خواهد شد.

در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه با ۲۲ هزار و ۸۹۷ رأی با کسب ۲۵.۹۴ درصد آرا به‌عنوان منتخب اول مردم ملایر به مجلس شورای اسلامی راه یافت و حسین احمدی با ۱۶ هزار و ۶۸۷ رأی معادل ۱۸ و ۹۱ درصد و احمد آریائی‌نژاد با ۱۶ هزار و ۶۱۲ رأی معادل ۱۸ و ۸۲ درصد آرا به عنوان نفرات دوم و سوم، به علت عدم کسب ۲۰ درصد آرا به مرحله دوم راه یافتند.

حالا ملایری‌ها باید روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه تکلیف دیگر نماینده خود را با آرای خود مشخص کنند تا برای ۴ سال کرسی پارلمان سبز را به وی بسپارند.

دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ملایر به صورت تمام الکترونیک

علیرضا قاسمی فرزاد با بیان اینکه دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ملایر به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد، اظهار کرد: پیش‌بینی ۱۶۷ شعبه اخذ رأی فعال، ۱۰۱ شعبه ثابت و ۶۶ شعبه سیار را داریم.

استاندار همدان افزود: همچنین ۷۹ شعبه در مناطق شهری و ۸۸ شعبه در مناطق روستایی مستقر می‌شوند.

وی با تأکید به ۴ مؤلفه انتخابات گفت: ۴ مؤلفه مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی یعنی مشارکت حداکثری، رقابت، امنیت و سلامت همچون دور نخست مورد توجه قرار گرفته است.

قاسمی‌فرزاد خاطرنشان کرد: این ۴ اصل همچنان معیار اصلی برگزار انتخابات خواهد بود.

استاندار همدان با اشاره به مشارکت بالای مردم ملایر بیان کرد: مردم ملایر در دور دوم نیز به طور قطع مشارکت چشم‌گیری در انتخابات خواهند داشت.

مشارکت چشم‌گیری در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی

احمد اسکندریان یکی از شهروندان ملایری نیز در گفت وگو با خبرنگار با اشاره به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ملایر اظهار کرد: انتخابات یکی از اصول اصلی نظام جمهوری اسلامی بوده که از ابتدای انقلاب فضای اداره کشور به صورت دموکراسی و با انتخاب مردم انجام شده است.

وی افزود: رهبر فرزانه انقلاب همواره نگاهی دقیق به انتخابات داشته و به انتخابی آزادانه و مشارکت مردم تأکید داشته‌اند و ما باید خودمان بتوانیم سرنوشت را رقم بزنیم.

این شهروند ملایری با اشاره به لزوم مشارکت مردم بیان کرد: نه باید مشارکت در دور دوم کمرنگ شود همان‌قدر که دور اول انتخابات اهمیت ویژه‌ای داشت در دوم هم باید به صورت گسترده پای صندوق‌های رأی بیاییم.

اسکندریان خاطرنشان کرد: نماینده‌ای که با پشتوانه حداکثر رأی مردم راهی مجلس می‌شود قطعاً می‌تواند قدم‌های محکمی داشته بردارد.

وی با بیان اینکه مردم ملایر حضور گسترده‌ای در انتخابات دور دوم خواهند داشت، بیان کرد: همچون دور نخست تمام مردم در صفوف به هم پیوسته مشارکت چشمگیر دیگری را رقم خواهند زد.

این شهروند ملایری عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم اصلح‌ترین نماینده را راهی مجلس کنیم.

کد خبر 6100797

دیگر خبرها

  • ملایر چشم انتظار دور دوم انتخابات مجلس/ مشارکت چشمگیری در راه است
  • مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است
  • گروه‌های مقاومت در پاسخ مشروع ایران به رژیم اسرائیل دخیل نبودند
  • اقراریان: درباره ممانعت از حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۷ شهردار تهران پاسخ دهد
  • پاسخ رئیس شورای شهر به پرداخت ودیعه میلیاردی به برخی از مدیران شهرداری
  • استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • راند دوم
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند