Web Analytics Made Easy - Statcounter

پالایشگاه نفت کرمانشاه شاید مثل هفت‌تپه با اعتراضات کارگری همراه نبوده و اوضاع ظاهری خوبی داشته باشد؛ اما نوع واگذاری رانتی این مجموعه برای مطالبه‌گران محل پرسش است که این روز‌ها همه سکوت کرده‌اند.

گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو؛ درمان مشکلات و درد‌های این روز‌های کشور ممکن است با هزینه هم حتی همراه شود ولی، راه مشخصی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید خوب گوش داد تا صدای اعتراض این درد بلند شود و حالا فقط کافی است یک متخصص نظرش را راجع به بهبودی این درد بگوید. خصوصی سازی در کشور ما که قرار بود پیش‌ران و توسعه دهنده صنعت باشد و همچنین یک فضای جذاب برای ورود سرمایه غیر دولتی به چرخه اقتصاد کشور باشد، اما با بی دقتی و در برخی مصادیق با بی‌قانونی راه اقتصاد و صنعت را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

این چالش‌ها مصادیق متعددی دارند که پرداختن به هرکدام یک گزارش مفصل را می‌طلبد. در برخی از این مصادیق، به علت واگذاری‌های رانتی و نظارت بسیار ضعیف بر مالکین، حیاتی‌ترین نقاط صنعتی کشور، با ناکارآمدی مالکین جدید، موجب به صدا درآمدن ارکان این مجموعه‌ها شده اند. برای مثال، اعتراضات کارگران هفت‌تپه موجب شد تا همه هسته‌های عدالتخواهی در کنار هم صف آرایی کنند تا حکم خلع ید این شرکت را از هیئت داوری بگیرند. که البته موفق هم شدند.

اما در برخی از مصادیق خصوصی سازی رانتی و یا به عبارت دیگر، خصوصی سازی بدون نظارت و ارزیابی؛ قرار نیست ناکارآمدی باعث به صدا درآمدن ارکان این مجموعه‌ها شود. در حالی که همه چیز سرجای خودش است و هیچ کس هیچ اعتراضی ندارد، در پشت پرده ظاهرا اتفاقات دیگری در حال رخ دادن است که سوالات زیادی برای مطالبه‌گران به وجود می‌آورد.

به عنوان نمونه، پالایشگاه نفت کرمانشاه دومین پالایشگاه ایران به لحاظ قدمت است که در سال ۱۳۰۱ به بهره‌برداری رسیده و در ادامه روند خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی در سال ۱۳۹۵ به بخش خصوصی واگذار شده است. این پالایشگاه تا سال ۱۳۹۳ یکی از پالایشگاه‌های سودده و معتبر کشور بوده، اما درست قبل از اینکه به بخش خصوصی واگذار شود، در روندی مشکوک زیان‌ده اعلام می‌شود و بعد از آن هم روند خصوصی‌سازی شائبه‌دار آن آغاز می‌شود.


آنچه مسلم است در جریان واگذاری این پالایشگاه به بخش خصوصی به اهلیت داشتن خریدار توجهی نشده و شرکتی که آن را خریداری کرده، در عرصه پالایش و نفت هم فعالیتی نداشته است. همین موضوع با واکنش‌های مختلفی از سوی مردم و مسئولان استانی کرمانشاه همراه شد و همگی خواستار فسخ قرارداد این واگذاری شدند تا جایی که وزیر اقتصاد وقت هم دستور لغو واگذاری را داد و ستاد حسن روحانی در زمان انتخابات سال ۹۶ اعلام کرد که واگذاری لغو شده، اما بعد‌ها خریدار پالایشگاه به اجری این مهم امتناع نکرد و همچنان مدیریت این مجموعه را بر عهده دارد.


اهلیت نداشتن خریدار پالایشگاه نفت کرمانشاه در سال ۱۳۹۷ هم در گزارش تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اثبات رسید، اما جالب اینجاست که هنوز خلع یدی در این بخش صورت نگرفته و مشخص نیست که کارفرمای فاقد اهلیت آن تا چه زمانی مدیریت این مجموعه را بر عهده داشته باشد.

جدای از اهلیت نداشتن خریدار، قیمت واگذاری هم مورد انتقاد مردم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته بود، چرا که این مجموعه در حالی به مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذاری شده بود که در همان سال ۲۸۰ میلیارد تومان از پتروشیمی بیستون طلبکار بود و از سویی، ارزش واقعی این شرکت ۱۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.

با این حال و با وجود تمام ابهاماتی که مطرح شد یک سوال مهم و اساسی مطرح می‌شود که چرا هنوز هیئت داوری رای خلع ید را صادر نکرده است؟

یکی از خبرنگاران محلی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرگزاری دانشجو اینطور گفت که شنیده‌ها حاکی از آن است، اعضای هیئت داوری نظرشان بر صدور حکم خلع ید است ولی قدرت‌هایی در پشت پرده وجود دارند که مانع صدور حکم خلع ید می‌شوند.

 


وی اظهار داشت اولا مطالبه ما این است که چرا این پالایشگاه که یک مجموعه صنعتی سود ده بوده به عنوان یک مجموعه صنعتی زیان ده معرفی شده و ثانیا، چرا این پالایشگاه به قیمت بسیار پایین‌تر از ارزش واقعی آن فروخته شده تا به راحتی یک فرد با دریافت یک وام چند صد میلیاردی از یک بانک بیاید و این مجموعه را خریداری کند و از محل سود این پالایشگاه اقساط این وام را پرداخت کند؟


وی در پایان گفت: در این مورد کارگران مشکلی ندارند و مسئولین استانی نیز در وضعیت خوبی به سر می‎برند و همین موضوع باعث شده است تا ما برای مطالبه و برخورد با این نوع واگذاری رانتی یک مجموعه بزرگی مثل پالایشگاه نفت کرمانشاه، مسیر بسیار دشوار تری را نسبت به سایر موارد خصوصی سازی داشته باشیم.

با وجود گذشت نزدیک به ۷ ماه از آخرین اظهار نظر رئیس هیئت داوری در رابطه با پیگیری و کارشناسی این پالایشگاه، هنوز که هنوز است هیچ اتفاقی رخ نداده است و ظاهرا دستگاه قضایی هم دیگر پیگیر این مسئله نیست. بدیهی است زمانی که ابهامات اساسی و متعددی به یک واگذاری آن هم در این سطح وارد می‌شود، باید فرایند تحقیق و بررسی با سرعت بالاتری انجام شود. ولی در این مورد فعلا سکوت بر فضا حاکم است. باید صبر کرد و دید بالاخره هیئت داوری این سکوت چندین ماهه را می‌شکند یا نه.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرمانشاه پالایشگاه کرمانشاه خصوصی سازی پالایشگاه نفت کرمانشاه بخش خصوصی خصوصی سازی هیئت داوری خلع ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۹۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت:متاسفانه در گذشته مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد و سیستم آموزشی به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان تنها به دنبال تست‌های کنکور بودند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مهدی کاظمی امروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه استانی خوزستان در محل تالار امام خامنه‌ای اهواز اظهار داشت: نقش تربیتی معلم در کنار نقش اصلی آن که آموزش‌دهنده علوم مختلف است بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه جذب معلم از جمله اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم است گفت:  در سال گذشته با تغییر رویکرد در جذب نیروی معلم تلاش شد تا افرادی که شایستگی و توانمندی تحصصی و حرفه‌ای به کار گرفته شوند.

کاظمی اظهار کرد: معلم اصلی‌ترین عنصر در نظام تربیت و تعلیم است و بدون این قشر فرهیخته این وزارتخانه دیگر معنایی ندارد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معلم در کنار آموزش درس در تعلیم مهارت‌های زندگی نیز بسیار اثر گذار است ادامه داد: نقش تربیتی معلم در کنار نقش اصلی آن که آموزش‌دهنده علوم مختلف است بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: دانش‌آموز از کلام و رفتار معلم تاثیر می‌گیرد و این تاثیرپذیری تا سال‌ها در ذهن دانش‌آموز باقی خواهد ماند.

امیدآفرینی در نسل نوجوان با کمک معلم

کاظمی با بیان اینکه امروز یکی از نیازهای مهم کشور امیدآفرینی در نسل نوجوان است اظهار کرد: امید آفرینی باید توسط معلمان انجام شود.

وی با بیان اینکه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد تاکید دولت است ادامه داد: در سند تحول بنیادین نیز بر امیدآفرینی در دانش‌آموزان از سوی معلم‌ها اشاره شده است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در دولت سیزدهم بر اجرای سند تحول به عنوان نقشه راه آموزش و پرورش بسیار تاکید می‌شود تصریح کرد: قطعا اجرای این سند محقق نمی‌شود مگر اینکه آثار آن را در مدارس ببینیم.

وی گفت: مدیران مدارس در اجرای این سند بسیار اثر گذار هستند چرا که مدیر مدرسه می‌تواند نقش هر کدام از معلمان را برای اجرای اهداف این سند محقق کند.

کاظمی تاکید کرد: مدیران مدارس نباید به مدیران اجرایی تبدیل شوند بلکه باید نقش آموزشی و راهبری را در مدارس داشته باشند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شاخص‌های دسترسی آموزشی و پوشش تحصیلی خوزستان وضعیت خوبی دارد اظهار کرد: اما متاسفانه آموزش و پرورش خوزستان در شاخص کیفیت نیاز به توجه و برنامه‌ریزی بیشتری دارد.

وی تاکید کرد: ارتقاء کیفیت آموزش باید به عنوان یکی از اصول بسیار مهم در آموزش و پرورش دنبال شود.

هدف اجرای طرح رتبه‌بندی ارتقای نظام تعلیم و تربیت است

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: توانمندسازی معلمان و نقش آن‌ها در امر آموزش و تربیت باید جدی‌تر دنبال شود.

وی گفت: ایجاد سوابق و سنجش تحصیلی در پایه‌های ششم و نهم نیز مدنظر این وزاتخانه است تا پایان هر پایه وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان بررسی شود.

کاظمی ادامه داد: متاسفانه در گذشته اطلاعات و رصد مناسبی از وضعیت آموزش استان‌ها نبود.

برگزاری امتحانات نهایی پایان هر مقطع تحصیلی

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی با مصوبه جدید برای ارزیابی هر مقطع برگزار می‌شود.

کاظمی تصریح کرد: متاسفانه در گذشته مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد و سیستم آموزشی به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان تنها به دنبال تست‌های کنکور بودند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمرکز بر یادگیری دانش‌آموزان است و بر اساس آموخته‌های طول سال تحصیلی در کنکور شرکت خواهد کرد.

کاظمی در ادامه با بیان اینکه یکی از نیازهای ضروری کشور مهارت آموزی است بیان کرد: نظام آموزشی باید به سمت مهارت‌آموزی حرکت کند و راه حل ایجاد اشتغال و توسعه تولید کشور با مهارت‌آموزی دانش آموزان رقم می‌خورد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از تمامی مسئولان، کارخانجات و شرکت‌های استان خواست تا برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزی پای کار بیایند.

کاظمی اظهار کرد: چهار درصد سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور ارتقا یافته و 213 هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی کشور افزوده شده است.

وی افزود: آیین‌نامه ملی تقویت وتوسعه مهارت‌آموزی قبل از هفته معلم در هیات دولت تصویب شد و نقش هر دستگاه در این آیین نامه مشخص شده است.

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • لزوم ورود بخش خصوصی به حمایت از ورزش کردستان
  • خودروهای موجود در پارکینگ‌های زنجان تعیین تکلیف می‌شود
  • لزوم قاعده مند نمودن توقیف و تعیین تکلیف خودروها برای جلوگیری از رسوب در پارکینکها و تضییع حقوق افراد
  • بیش از ۱۰ هزار خودرو در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی توقیف هستند
  • توقیف ۱۰ هزارخودرو در پارکینگ/خودروهای توقیفی تعیین تکلیف شود
  • مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد
  • واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی
  • واگذاری «تعیین دستمزد کارگران» به مجلس منتفی شد
  • واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس منتفی شد
  • واگذاری «تعیین دستمزد کارگران» به مجلس منتفی شد